Gedragstesten van pups.

Hoe plaats je nu een pup bij de juiste eigenaar?

Veel fokkers hebben al een vrij goed beeld van de karakters van hun pups maar het kan ook handig zijn om een onafhankelijke professional mee te laten kijken. Pups laten in het nest onderling vaak ander gedrag zien dan alleen en dan ook nog eens op een vreemd terrein tijdens de puppytest. En dat is natuurlijk precies wat er ook gaat gebeuren de komende tijd met de pups. Ze gaan naar onbekende terreinen.

Het doel van een puppytest is om een fokker te helpen bepalen welke pup in welk gezin terecht komt of een toekomstige eigenaar te helpen een geschikte pup te kiezen die bij hem/haar past. Al zijn er natuurlijk nooit garanties.

Genetica, opvoeding, socialisatie, omgevingsfactoren en leerervaringen spelen een belangrijke rol bij het gedrag dat de pup als volwassen hond uiteindelijk zal laten zien. De puppytest wordt bij voorkeur met de 7de levensweek bij de pups gedaan.  Let wel op dat dit een momentopname is en dat dit geen enkele garantie biedt voor de toekomst. 
Het is een puzzel die wij samen met de fokker leggen om de pup bij de juiste eigenaren te plaatsen.

Waar kijken we o.a. naar? 

  • Mensgerichtheid.
  • Oplossingsgerichtheid.
  • Doorzettingsvermogen.
  • Herstelvermogen
  • Overgave/frustratie

We kijken bij deze testen als eerste naar het welzijn van de hond. Daarnaast willen we niet dat ze leren dat mensen eng naar, of vervelend zijn.

Er worden 10 verschillende testjes gedaan bij elk pupje.

We testen op een plek die nog niet bekend is voor je pup. Zorg dat je een ruimte in huis hebt waar de pups nog niet zijn geweest. We testen altijd met twee personen die de pups nog niet hebben gezien. Het testen moet zo gelijkmatig voor elke pup gebeuren. 

Na het testen krijgt jij als fokker een uitgebreid verslag dat je mee kan geven aan de toekomstige eigenaren.
Deze testen kunnen een mooie aanvulling zijn op het beeld dat de fokker heeft, zodat ze op deze manier zo goed mogelijk geplaatst kunnen worden.

De kosten voor het testen zijn 40 euro per pup. 

(Dit is exclusief de reiskosten. )


Puppyparty

Wij organiseren voor de fokker een puppyparty. 

De fokker kan zijn toekomstige eigenaren uitnodigen om deel te nemen aan dit super leuke uitje dat ze samen met hun nieuwe pupje mogen doen.

Samen gaan ze de puppy playground ontdekken, de pup leert dat er allerlei verschillende materialen zijn, ondergronden, geluiden en de eigenaar leert om goed te kijken naar zijn of haar pupje en wat nu de juiste manier is om te socialiseren.
Er mogen vragen gesteld worden en er is mogelijkheid tot een lezing over hondengedrag.

Heel fijn voor de fokker om alle eigenaren bij elkaar te hebben en tevens kan je  ook genieten van de eigenaren met hun pups zonder dat je zelf aan het 'werk' moet.
Er wordt gezorgd voor koffie en/of thee met wat lekkers.

We hebben een overdekte hal!

Duur: Ongeveer 2 uur
Kosten: 110 euro