Cursussen.

Puppy Socialisatie Cursus

Hebt u een puppy en wilt u ook het allerbeste voor uw hond? Kom dan naar onze puppycursus!

Commando’s aanleren kunt u de rest van zijn leven nog, maar uw hond socialiseren kan maar 1 keer en dat is in de puppytijd. Dit is de belangrijkste fase van de hond. In deze fase gaan we zoveel mogelijk aan de slag met alles wat er om uw pup gebeurt. We laten de puppy’s voorzichtig wennen aan geuren, geluiden, mensen, auto’s etc. We richten ons dus vooral op het socialiseren. Jullie als eigenaar gaan we inzicht geven over hoe een hond leert en hoe hij communiceert met zijn soortgenoten en met ons. Het doel is om samen te leren en een leuke puppytijd te hebben.

In de cursus zitten een praktijkles bij de Dierenarts Riessen. We laten hem wennen aan geuren, geluiden en aangezien er geen echte handelingen worden verricht, is dit geheel speels en prettig en dus een positieve ervaring. Dit vinden wij heel belangrijk omdat vaak de handelingen bij de dierenarts niet als prettig worden ervaren. Er wordt gewerkt vanuit de pup, hij mag het tempo aangeven. Ook gaan we socialiseren bij een dierenwinkel.

Tijdens de lessen gaan we ook alvast een aantal gehoorzaamheidsoefeningen doen. We gaan aan de slag met de zit, af, plat, kom hier en we maken een beginnetje om netjes aan de lijn leren wandelen en we gaan werken aan een fijne vertrouwensband tussen pup en eigenaar. Ook krijgt u een les hondentaal waarin we uitleggen welke signalen de hond geeft zodat u en uw hond een hondenleven lang plezier van elkaar hebben. Want zeg nu zelf… wie wil er nu niet een trouwe, lieve, en sociale viervoeter?! Geef je snel op voor deze leuke puppy lessen.


10 lessen voor €115,00. Inclusief BTW en een uitgebreid lespakket, fleecespeeltje en een welkom pakket. 


LeerSaam beginner of starter

Vanaf ongeveer 5 maanden. Deze cursus is ook uitermate geschikt voor een herplaatser of om de kennis weer even op te frissen.

De schattige lieve puppytijd is voorbij en daar komen de hormonen. Dit is de fase waarin de hond bananen in zijn oren heeft en waarin de eigenaar denkt dat alles wat de hond in de puppytijd heeft geleerd, is vergeten. 

We gaan jullie leren om je hond te motiveren om het gewenste gedrag te laten zien. We gaan een begin maken met de belangrijkste oefeningen. Ook gaan we met een aantal speelse oefeningen aan de slag, want we vergeten snel dat ze eigenlijk nog zo jong zijn. Dit is de fase waarin wij als eigenaar soms veel geduld, begrip en doorzettingsvermogen moeten hebben om deze positief door te komen. Daarom gaan we ook met de clicker aan de slag. In deze cursus leggen we clickermethode 1 zorgvuldig uit.en De clicker kunt u bij ons of ergens anders aanschaffen of u kunt een clickerwoord gebruiken.

Al met al is dit een cursus om uw hond zo goed mogelijk door de puberteit te begeleiden op een prettige leuke en leerzame manier. We werken te alle tijde op het eigen niveau van uw hond. Oefeningen die we in deze cursus behandelen zijn o.a: aandacht, blijf, kom voor, close, volgen, naar de plaats sturen en niet opspringen.

8 lessen voor €90,00. Inclusief een lespakket. Exclusief een clicker. 


LeerSaam gevorderd A

Als u de naam van onze cursussen ziet dan snapt u vast wel wat de bedoeling is! Het moet samen leerzaam zijn.

De gehoorzaamheidsoefeningen van de vorige cursus komen als een rode draad terug in onze LeerSame cursussen. We breiden de oefeningen uit en maken deze moeilijker. We zorgen ervoor dat dit gebeurt op het eigen niveau van de hond.

In deze cursus gaan we aan de slag met beheersing, rust, samenwerking en we zouden Maddies niet zijn als we niet een aantal speelse oefeningen aan deze cursus toevoegen. Want het moet leuk zijn! 

Na een aantal lessen gaan we aan de slag met methode 2 van het clickeren. 
De oefeningen die we o.a. behandelen zijn: wachten, lopen met aandacht, kom voor en close, af op afstand, blijven (baas uit het zicht).


8 lessen voor €90,00.  Inclusief een clicker (Tenzij u die al heeft gehad in de vorige cursus). Inclusief een hand-out hondentaal.


LeerSaam Gevorderd B

 De gehoorzaamheidsoefeningen uit de vorige cursus komen als een rode draad terug in onze LeerSame cursussen. We breiden de oefeningen uit en voegen meer afleiding toe. Dit is een cursus waarin we behoorlijk wat afleiding willen gaan toevoegen. Ook dit gebeurt altijd op het niveau van de hond. Wat voor de ene hond een vallend blad uit een boom al afleiding kan zijn, reageert een andere hond daar totaal niet op. We proberen in deze cursus om naar een prikkelrijke omgeving te gaan om daar de oefeningen extra te oefenen.  

In de cursus LeerSaam deskundig komen o.a. de volgende oefening voorbij: met aandacht lopen terwijl er afleiding is, blijf en baas uit het zicht, wachten en kom hier met afleiding. Ook maken we een beginnetje met een aantal oefeningen uit 2 hondensporten.

8 lessen voor €95,00.Samen Diamant

Heb je alle vorige cursussen gevolgd bij ons en je wilt graag door? Of je hebt een hond die al op cursus is geweest en je wilt graag lekker met hem aan de slag? Dan heet ik je van harte welkom in de cursus “Samen Diamant”

Deze cursus staat in het teken van samen bezig zijn en de focus ligt vooral op fun en een aantal hondensporten. Vandaar dat we deze cursus : "Samen" noemen.

In deze cursus gaan we aan de slag met:

  • Treiballen (maar dan net iets anders)
  • Mantrailen
  • Hooperen
  • Detectie

8 lessen voor €95,00.


Samen Robijn, Jade, Saffier 

We merken dat voor een aantal cursisten geen optie is om te stoppen trainen met de hond. Het is gewoon te leuk! Wij willen graag aan die vraag voldoen. Lekker samen door trainen met hetzelfde groepje waar je mee gestart bent kan in deze cursussen. Het kan zijn dat er een cursist bij in je groepje wordt gevoegd, maar je eigen groepje blijft intact.

Samen plezier staat centraal en in overleg met de cursisten gaan we in 8 lessen per cursus weer aan de slag met baas en hond. 


8 lessen voor €95,00.