Hoe Werken Wij.

Van harte welkom op de pagina van onze hondenschool. We zijn enorm enthousiast en gepassioneerd en we staan met veel plezier voor de groepen. We zijn 5 dames die alle 5 de neus dezelfde kant op hebben staan en dit resulteert in een prachtig team dat onderling met elkaar overlegd en op elkaar kan bouwen. We blijven bijleren en bijscholen zoveel dit maar mogelijk is over alle mogelijke onderwerpen die hond gerelateerd zijn. Onder de pagina “voorstellen” kun je zien wie wij zijn en wat welke opleiding en bijscholing wij gevolgd hebben.

Wij zijn een leerbedrijf voor het opleidingsinstituut Annorlunda.
Diliana werkt als examinator, als docent praktijkbegeleider van module 4 van de opleiding tot Kynologisch Instructeur Annorlunda.

Wil je komen kijken hoe wij werken? Dan ben je van harte welkom. App ons van tevoren even of we er ook daadwerkelijk zijn.

Wij geven les op alle dagen van de week.  Je kan niet kiezen op welke dag je les krijgt. Waar een uur vrij komt daar komt de volgende cursus.   De lessen duren 50 minuten per les en we werken met 4 honden in de groep. Als je een les mis dan is die voor je eigen rekening. 

Wij onderscheiden ons van andere hondenscholen omdat we praktijkgericht werken en ons richten op het individu. Individu eigenaar maar ook individu hond. Een Border Terriër is geen Border Collie en een Berner Sennen is geen Labrador Retriever. Elke hond/ras heeft een gebruiksdoel. Het ene ras is gemaakt om samen met de baas te werken en het andere is gemaakt om vooruit te werken en weer een ander ras zoals de Alaskan Malamute heeft als gebruiksdoel om zelfstandig te werken. Dit vereist een hele andere aanpak en soms moet een eigenaar veel meer moeite doen voor de ene oefening dan voor de andere oefening. Vandaar dat aandacht voor het individu bij ons voorop staat. We werken vooral aan de binding tussen eigenaar en hond. Dit is ook gelijk de reden waarom wij in kleine groepjes werken, zodat wij aan iedereen voldoende aandacht kunnen geven.

In de puppycursus gaan we de pupjes (met de eigenaren) zo goed mogelijk begeleiden.  Geluiden, vreemde ondergronden, bellenblazen, we zetten zoveel mogelijk in om de pups voor te bereiden op onze mensenwereld. Maar wel met zoveel mogelijk rust en ruimte en geduld. De hond geeft het tempo aan.

In de cursussen daarna richten we ons erop, dat de hond zich in verschillende situaties precies weet zich correct te "gedragen". We leren jullie als eigenaar hoe je je hond dit aanleert. We vertellen over de leerprincipes en hoe een hond communiceert. De oefeningen zijn gericht op de thuissituatie. We hebben 4 cursussen die gericht zijn op het ‘samen leren.’ Na elke cursus verhogen we de moeilijkheidsgraad of we voegen meer afleiding toe.

Na elke cursus toetsen we de kennis. We werken niet met een examen maar we werken wel naar een bepaald niveau toe. Als eigenaar is het enorm belangrijk dat je zelf ook oefent wat je in de lessen hebt geleerd. Ons motto is: “alle tijd die je erin steekt, krijg je ook weer terug.”


"Wij willen u onder de aandacht brengen dat wij een kleinschalige moderne hondenschool zijn. Wij werken volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken.  Dit houdt onder andere in dat wij niet met straf, niet met correcties en niet met dreiging werken. Ook niet als het echt lastig wordt! Een pup/hond opvoeden betekent dat je je hond leert hoe hij zich moet gedragen in onze mensenwereld door middel van training en niet door correctie. Wij verwachten van onze cursisten dat dit ook niet gebeurt tijdens onze lessen.  Grenzen aangeven is natuurlijk wel belangrijk en dat leren we jullie tijdens de lessen. Denkt u hier absoluut anders over dan zoeken we graag met u naar een hondenschool die bij u aansluit.  Twijfelt u of dit is wat bij u past? Neem dan vooral contact op dan kijken we samen verder."


Wat heb je nu nodig in de les?

Poep zakjes, speeltje en zorg dat je altijd vers water en een bakje voor je eigen hond bij je hebt en een goed gevulde zak met lekkere brokjes die je hond normaal gesproken nooit krijgt.

Wij werken met een tuig of een normale halsband en we raden aan om met een lange lijn van zo’n 2 a 3 meter te komen. De hond heeft dan ruimte en daar waar nodig is kan je de lijn ‘opbossen.’ Geen flexilijn en geen slipketting!

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden bel ons dan. Wij staan u graag te woord.Bijna alle foto's op onze website zijn gemaakt door Veerle van Veerle Kappert Fotografie.

 https://www.facebook.com/search/top?q=veerle%20kappert%20fotografie

Als u op zoek bent naar een ontspannen fotograaf die mooie foto's van uw huisdier/paard/gezin kan maken, neem dan contact met haar op.