Van harte welkom op de pagina van onze hondenschool. 

Onder de pagina “voorstellen” kun je zien wie wij zijn en wat welke opleiding en bijscholing  wij gevolgd hebben.


Wil je komen kijken hoe wij werken? Dan ben je van harte welkom op 1 van onze locaties.

Dinsdagavond: geven wij les in Hellendoorn aan de lutterbergerweg 30. 

Woensdagavond: zijn we te vinden op landal in Holten.

Donderdagavond: landal Holten,  per puppy cursus eenmalig bij Dierenarts Riessen.

Zaterdag: landal Holten aan de achterkant.

De tijden zijn verschillend en het kan zomaar zijn dat een les uitvalt. Wil je komen kijken? Bel ons dan even zodat je zeker weet dat wij aanwezig zijn.

Roelof en CashjpgWe zijn enorm enthousiast en gepassioneerd en we staan met veel plezier voor de groepen. We zijn 4 dames die alle 4 de neus dezelfde kant op hebben staan en dit resulteert in een prachtig team dat onderling met elkaar overlegd en op elkaar kan bouwen. We blijven bijleren en bijscholen zoveel dit maar mogelijk is over alle mogelijke onderwerpen die hondgerelateerd zijn.


Wij onderscheiden ons van andere hondenscholen omdat we praktijkgericht werken en ons richten op het individu. Individu eigenaar maar ook individu hond. Een Border Terriër is geen Border Collie en een Berner Sennen is geen Labrador Retriever. Elke hond/ras heeft een gebruiksdoel. Het ene ras is gemaakt om samen met de baas te werken en het andere is gemaakt om vooruit te werken en weer een ander ras zoals de Alaskan Malamute heeft als gebruiksdoel om zelfstandig te werken. Dit vereist een hele andere aanpak en soms moet een eigenaar veel meer moeite doen voor de ene oefening dan voor de andere oefening. Vandaar dat aandacht voor het individu bij ons voorop staat. We werken vooral aan de binding tussen eigenaar en hond. Dit is ook gelijk de reden waarom wij in kleine groepjes werken, zodat wij aan iedereen voldoende aandacht kunnen geven.

We werken praktijkgericht. In de puppycursus gaan we de pupjes met de eigenaren zo goed mogelijk te begeleiden en de pups te socialiseren, we gaan naar de dierenarts, dierenwinkel en trimsalon. Geluiden, vreemde ondergronden, bellenblazen, we zetten zoveel mogelijk in om de pups voor te bereiden op onze mensenwereld. Maar wel met zoveel mogelijk rust en ruimte en geduld. De hond geeft het tempo aan.

 In de cursussen daarna richten we ons er op, dat de hond zich in verschillende situaties precies weet zich correct te "gedragen". We leren jullie als eigenaar hoe je je hond dit aanleert. We vertellen over de leerprincipes en hoe een hond communiceert. De oefeningen zijn gericht op de thuis-situatie. We hebben 5 cursussen die gericht zijn op het ‘samen leren.’ Na elke cursus verhogen we de moeilijkheidsgraad of we voegen meer afleiding toe.

52832978_544771409351566_1971984455287439360_njpg

Na elke cursus toetsen we de kennis. We werken niet met een examen maar we werken wel naar een bepaald niveau toe. Als eigenaar is het enorm belangrijk dat je zelf ook oefent wat je in de lessen hebt geleerd.

Ons motto is  “alle tijd die je erin steekt, krijg je ook weer terug.”


Als Kynologisch Instructeur zijn wij ervoor om goed gedrag aan te leren en gedragsproblemen te voorkomen. Mogen er toch problemen ontstaan of zijn dan hebben wij een aantal gedragsdeskundigen waar wij mee samen werken om zo het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Tevens zijn Jolanda en Diliana begonnen met de opleiding tot gedragstherapeut. 


Wat heb je nu nodig in de les?

Poepzakjes is wel een must.

Zorg dat je altijd vers water en een bakje voor je eigen hond bij je hebt en een goed gevulde zak met lekkere brokjes die je hond normaal gesproken nooit krijgt.

Wij werken met een tuig of een normale halsband en we raden aan om met een lange lijn van zo’n 3 a 4 meter te komen. De hond heeft dan ruimte en daar waar nodig is kan je de lijn ‘opbossen’

We hebben een aantal verschillende locaties. Hellendoorn, Holten en Rijssen. We werken op de dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond en de zaterdag. Daar waar een uur vrij komt, wordt een puppygroep geplaatst. Dit kan dus in Rijssen, Hellendoorn of Holten zijn.

 

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden bel ons dan. Wij staan u graag te woord.

Vriendelijke groet,

Het Maddies Team.