De therapiehonden:

Met Senna en Snow heb ik de opleiding Begeleider Psychosociaal Hulphond met succes gevolgd. 

Toen Cash 7 maanden werd heb ik hem opnieuw laten testen. Cash was toen uitermate geschikt. Met 18 maanden zijn we voor het officiële certificaat gegaan en geslaagd! Ook Jax heeft zijn psychosociaal hulphond certificaat gehaald.


Senna is met pensioen!

Senna is een Berner Sennen teef geboren op 17-5-2008 en ze heeft een aantal doelen in het leven en 1 daarvan is veel knuffelen. Senna is gemaakt voor dit werk. Ze voelt het aan als er iemand contact nodig heeft of diegene er nu om vraagt of niet, ze gooit haar koppie in de strijd en zorgt zo dat ze geknuffeld word. Het kroelen vindt ze heerlijk en er hoeft wat haar betreft geen einde aan te komen. Ze ligt graag bij de cliënt op bed of naast de rolstoel. Haar andere doel is om veel te eten. Ze is lief, zacht en rustig van karakter en luistert goed. Ze wandelt graag en snuffelt nog veel liever


Jax is een gecertificeerde Therapiehond. 

Deze lieve man is als herplaatser op 3 jarige leeftijd bij ons komen wonen genaamd Jax. Hij is een Australische herder. Het was helemaal niet onze bedoeling om nog een hond op te leiden tot psychosociaal hulphond, maar al snel bleek dat Jax een hele grote knuffelbeer is. Een echte allrounder in dit werkt en uitermate geschikt om met kinderen te werken. Hij is slim, leert snel, lief, zacht en vind het heerlijk om bij mensen te zijn en geknuffeld te worden.


 

Cash is een gecertificeerde therapiehond!

Cash, de Australische herder. Geboren op 11-8-2016. De ouderdieren zijn zorgvuldig geselecteerd op gezondheid en gedrag. Met 7 weken is er een gedragstest bij het nest afgenomen en Cash werd er resoluut uitgehaald als therapiehond in de dop. Wat houdt dat dan in? Snel herstel vermogen, graag geaaid worden, mens gericht, samen kunnen werken en van je af kunnen werken e.d. We hebben hem goed gesocialiseerd en we hebben hem optimaal voorbereid op zijn werk als therapie hond. Op 25-3-2017 hebben we een voorlopig test bij Cash gedaan. Om te kijken of we samen op het goede pad zaten. Dik geslaagd met een mooi rapport.

Met 18 maanden heeft Cash zijn diploma gehaald en zijn we samen een trots team.


 

 

Voor wie kunnen wij wat betekenen? 

Bejaardentehuizen en PG afdelingen: troost, liefde, warmte en gezelligheid geven. Samen knuffelen, op schoot of op bed. De routine doorbreken.                                  

Instellingen (meervoudige) gehandicapte mensen: aanraken bij bijv. onder gevoeligheid. Samen spelenderwijs leren.    Scholen: We leren de kinderen hoe ze met een vreemde hond om moeten gaan. Kinderen laten voorlezen aan de hond.   

Weeshuizen en opvangtehuizen: Vermaak van kinderen, samen trainen met de hond. Samen wandelen De kinderen een doel geven.                                                                                                                                                                                  

Ziekenhuizen: kinderen vermaken, stimuleren, afleiding geven bij spannende behandelingen.                                   

Fysiotherapeuten: samen stimuleren tot bewegen.                                              

Revalidatie therapie: stimuleren om therapie te volgen. Bijv. Het oefenen met het gooien van de bal voor de armspieren. Uit de rolstoel komen voor een loopoefening aan de riem.  

Psychologen: samen de cliënt helpen tot een bepaald doel.

En…voor wie we maar kunnen helpen. Dus denk je: is dit misschien wat voor mij of voor iemand die je kent? Schroom dan niet en mail of bel en dan kunnen we samen bespreken of we wat voor elkaar kunnen betekenen

De kosten zijn 45 euro per uur inclusief BTW en reiskosten.