5-8-2018 

Vakantie Zuidlaarderveen

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten, water en natuur


1-7-2018

Dogshow in Almelo van de KC. Cash kreeg een 1U. Hij had geen aussie concurrentie maar dat mocht te pret niet drukken. Heel blij met onze Uitmuntend onder de keurmeester R. van Veen-Keur.13-6-2018 

Vandaag zijn er 8 pups van Jax & Megan zijn geboren. Helaas heeft 1 pupje het niet gehaald. 24-6-2018

Deze is nog van de frisbeewedstrijd van afgelopen zondag24-6-2018

Roelof en Cash hebben vandaag weer een frisbee wedstrijd gegooid bij Twice the Spice Cup Awi. Throw and Catch beginners. Ze eindigden op de 2de plek. Super trots op hun beide! 

Ze hebben nu samen 3 wedstrijden gegooid en voor dit jaar vinden we het even genoeg. Ook al proeft die 1 ste en 2 x de 2de plek naar meer :-)

Ook de shows zetten we voorlopig op een laag pitje. Voor nu gaan we lekker oefenen en zien we volgend jaar wel weer!

18-6-2018

Gisteren avond een praktijk avond gehad bij Kynokien over Bouw & Beweging. Jax mocht mee als voorbeeld hond en hij gedroeg zich keurig.

foto van Diliana Bruins-Drenth.


27-5-2018

Frisbee wedstrijd bij KC Assen, Pawsitive AWI beginners klasse. Roelof & Cash hebben vandaag hun 2de wedstrijd gegooid. Van de 11 medekandidaten hebben ze de 2de plek gehaald in de T&C beginners. Goed team samen! 


13-5-2018

Vandaag zijn we gaan kijken bij Ryot en Rebel die een agylity wedstrijd hebben. Zo leuk om Cash zijn familie te zien.6-5-2018

Wij hebben een onwijs gaaf kussen gewonnen bij Pets&Co in Holten. Heel blij mee. 


21-4-2018

KC Hardenberg

Cash 1U en Reserve beste reu. Ik moest wel heel hard werken want meneer wilde niet stil staan. Maar uiteindelijk een heel goed resultaat en zijn we wederom trots op onze Cash.


21-4-2018

Toril heeft Jax weer terug gebracht. We hopen over 8 a 9 weken zijn puppy's te verwelkomen!


15-april

Trots trots trots.... op onze snelheidsduivel. Naar een aantal lessen te hebben gehad dachten we dat het een leuke oefening zou zijn voor Cash om mee te doen met de Frisbee wedstrijd UFO bij de KC Brummen. 

Ingeschreven in de beginners klasse "Throw and Catch" (vroeger was dit de Distance) en daar wonnen Roelof en Cash de 1ste plek van de 6 in zijn klasse. Roelof gooide ook nog eens 1 frisbee tegen de boom en moest rennen om zo min mogelijk tijd te verliezen.


8-april 

Vandaag heb ik Jax naar Halle gebracht en vanuit daar heeft Ed (De vriend van Toril) de hond mee genomen naar Thuringen om daar in de komende 2 weken Megan te dekken. Wij zijn heel benieuwd en kijken uit naar dit nestje.

21-2-2018

Jax was een fijne hulp bij de lezing EHBO bij Dogwise. Hij liet zich gerust inpakken door iedereen.


3-3-2018    

Hele leuke dag gehad bij de Martini Dogshow in Groningen. 

Leuke mensen ontmoet.

Cash kreeg een Zeer Goed en werd als eerste geplaatst.


16-2-2018

Cash en Jax zijn vanaf vandaag gecertificeerde therapiehonden. Ik heb een aantal jaren geleden de opleiding gedaan bij Praktijk Toegepaste Psychologie samen met Senna en mijn toemalige hond Snow. 

Het was leuk om vandaag met mijn aussies daar weer naar toe te gaan. Trots dat Senna, Jax en Cash gecertificeerde therapiehonden zijn. 

Senna gaat met pensioen. Senna is een stabiele hond en ze is uitermate geschikt voor dit 'werk'. Maar het is tijd om de jongere generatie te laten werken. 

Cash & Jax zijn allebei op verschillende manieren inzetbaar. De ene heeft weer andere kwaliteiten dan de ander en dat maakt het dat we als team breed inzetbaar zijn. 

Wij werken maximaal 10 uur in de maand met onze honden.

Trots en verliefd op mijn kanjers en ik ben ontzettend dankbaar dat ze bij mij horen.
16-2-2018

Heerlijk wandeling in Tilburg gehad samen met Dirkje de Jack Russell pup.27-1-2018

Vandaag zijn we met Cash naar de clubmatch in Rijssen geweest. Brenda Velthuis-Letteboer maakte een paar mooie foto's van ons.

Behaalde resultaat: 1 Uitmuntend en reserve beste reu. 6-11-2017

Heerlijke wandeling gehad met de "me and my best frends" familie. ontzettend leuk om een aantal kinderen van Jax en hun baasjes te ontmoeten. Op de foto staat links een zoon van Jax en rechts 2 dochters van hem.


Uitslagen Show Cash

8-12  Holland Cup Amsterdam: Zeer goed en als 3de geplaatst

10-12 Winner Amsterdam: Zeer goed en als 4de geplaatst

17-12 Kerstshow Gorichem: Uitmuntend en als 2 geplaatst

Onwijs trots op Cash. Hij staat ondertussen netjes stil waar ik de anderen eigenaren met hun jonge honden nog zie friemelen. Team.Cash!


8-11-2017 Cash heeft samen met Roelof vanavond zilver gehaald bij Dogwise.
9 oktober 2017

Dankzij Yvonne en Esther heb ik nu een paar onwijs mooie foto's van Cash. 
8 oktober 2017

Hondenshow Zwolle Ijsselhallen.

Cash werd als 2de geplaatst met een U (uitmuntend). We zijn onwijs trots op hem. Cash is nu 14 maanden.


18 September 2017

Inventarisatie van de ASCN. Het hele nest was er en ze werden gekeurd op gedrag en exterieur. Leuke honden met leuke baasjes werd ons verteld. 

Rebel, Sky, Nuts, Ryot, Cash, Kate, Teagan, mama Chilli & papa Cooper.

 


11-8-2017

Cash is vandaag 1 jaar geworden. We hebben het gevierd op het strand in Normandië.


9 juli 2017

Clubmatch van de KC Almelo.

Cash werd BOB, beste reu en 1ste in zijn rasgroep (BIG). En met zijn 11 maanden, 6de van alle honden. Wat een goed resultaat! Cash liep en stond keurig voor mij en was nog fris en fruitig in de hitte. Onze harde werker. Trots!


Nieuw vriendje.

8 juni hebben hebben we Jax opgehaald. Via  kwam de vraag of we interesse hadden in deze hond en we zijn gaan kijken en waren op slag verliefd op dit lieve ding. We hebben hem direct mee naar huis genomen en hij gaat hopelijk nooit meer weg. We hebben hem in co-own.


18 juni 2017

Kcm show van de ascn.

Cash kreeg een ZG en een goed rapport. Hier en daar nog niet helemaal in elkaar gegroeid maar dat mag met 10 maanden.

 


14 juni 2017

Cash en Roelof hebben samen brons gehaald.


Cash en ik in de krant. Naar aanleiding van het 6-jarige meisje uit Diepenheim die gebeten is door een hond. 


30-3-2017

Cash met Ryot (zus) op de sup. In juli gaan we echt suppen. Ik wilde hem laten wennen aan de plank en het water. Zorgeloos gingen ze erop en zonder twijfel gingen ze met mevrouw van de sup mee.  Ze stonden een aantal hele mooie seconden naast elkaar op de plank en toen bedachten ze zich dat ze er ook prima op konden spelen. :-) 


22-4-2017

Clubmatch KC Hardenberg

Knappe Cash kreeg een 'veel belovend' in de pupklassse. Super trots natuurlijk maar ik was nog meer onder de indruk hoe hij zich de hele dag heeft gedragen. Hij heeft rustig en boven alles relax in de bench gelegen. Keurig meegelopen. Trots baasje. Onze instelling was ook om te oefenen en te socialiseren en dat is prima gelukt.

  


16-4-2017

Clown :-) 


13-4-2017

Roelof en Cash hebben het certificaat "gevorderd' gehaald. Nu door naar de brons cursus.


2-4-2017

Vandaag zijn Cash en ik gestart met een serie ringtraining lessen. We willen graag een beetje ervaring op doen om een aantal shows te lopen. Heel leuk om iets totaal nieuws te leren.


26-3-2017

Familie reunie wandeling Lunarlites in Nijverdal. Wat een feest.

 


25-3-2017

Ik heb gevraagd aan Dewi van de Bossche of ze Cash wilde beoordelen of hij potentie heeft om een psychosociale hulphond te worden. Bij haar heb ik de opleiding gevolgd.  Met vlag en wimpel geslaagd. Met 18 maanden krijgt hij zijn echte certificaat,maar voor nu hebben we deze mooi in de pocket.

Hieronder een greep uit het rapport:

"Cash heeft een zeer open en vriendelijk karakter. Zonder enig probleem volgt hij nu al commando's op van vreemden en zoekt affectie en genegenheid bij hen. Nieuwe vreemde prikkels onderzoekt hij en verwerkt hij en dit heeft momenteel geen enkele invloed op zijn gemoedstoestand. Cash lijkt een uitstekende gesocialiseerde australian shepherd reu. Hij heeft een zeer evenwichtig karakter wat hem in de basis als psychosociaal hulphond zeeeer geschikt maakt"

Aldus Dewi van praktijk toegepaste psychologie.

  


25-3-2017

Samen met Cash een workshop roedelgedrag gevolgd bij Dewi van den Bossche. Cash kreeg een mooi rapport mee. Hieronder even een greepje daaruit:

“Cash is ondanks zijn jonge leeftijd psychisch al behoorlijk in balans: geeft in interactie met andere honden subtiel zijn grenzen aan, met name door andere honden te kalmeren. Zijn prettige attitude heeft een positieve uitwerking op andere honden. Cash heeft de potentie om andere honden te gaan re-socialiseren.” 

Alsdus Dewi van praktijk toegepaste psychologie


9-3-2017

Grootste varken ooit, maar hij heeft lol gehad...


28-2-2017

Mama Chilli, tante Maggi, broer Rebel en zus Ryot zijn samen met hun baasjes naar Rijssen gekomen om mee te doen aan een show. Wij (Roelof Cash en ik) mochten even meekijken in dit wereldje. Echt leuk om ze te zien.

24-2-2017

Vanaf 8 weken oud gaat Cash al mee naar allerlei verschillende instanties. Dit betekent dat hij af en toe ergens mee naar toe mag om te werken als stagaire, lees...heel veel knuffelen en koekjes eten. Uiteraard samen met mijn gecertificeerde honden. We laten hem met alles socialiseren en habitueren en hopelijk groeit hij uit tot een super therapiehond. Dit betekent in de praktijk dat hij straks 1 keer in de week een uurtje mee mag om samen met mij mensen te helpen. Voor nu is hij een fijne pup/puber en doet hij het ontzettend goed!

 


17-1-2017

Cash heeft zijn eerste diploma binnen. Samen met Roelof heeft hij bij Dogwise de puppycursus afgerond.

 


12-12-2016

Cash en ik samen aan het mantrailen. Detectie doen we ook. Alles op puppy niveau natuurlijk. 

 


 28-10-2016

Even knuffelen tijdens de puppyparty bij hondenschool Dogwise. Roelof gaat met Cash naar de gewone cursussen.

8-10-2016

Ein-de-lijk is de dag aangebroken dat we ons pupke mogen meenemen.


1-10-2016

Allemaal blijde mensen. Deze week zijn de gedragstesten afgenomen en weten we welk pupje bij wie in huis komt wonen. Vanaf vandaag nog 1 hele lange week wachten voordat we ons pupke mee mogen nemen.

5.5 week oud

 


2 weken oud

Hier is Cash net geboren. 


11-10-2016

Na meer dan een jaar te hebben gewacht is daar eindelijk het droomnest van Chilli en Cooper geboren. 3 teefjes blue merle en 4 reutjes black tri.

 


13-6-2016

Cooper en Chilli op date...


Mama Chilli en papa Cooper.

 

'Talisman Queen of the day' Chilli en CH CAROLINA CALAISTADAAAHCW'14W'13NJKLJKBJW'11CW'14 W'13 NJK LJK BJW' Cooper

Meer informatie over Chilli staat op www.lunarlites.nl. Informatie over Cooper www.joanneboerland.com